Voegwerk

Voor nieuwbouw

Voegen bepalen in hoge mate het aanzien van uw woning of bedrijfspand (meer dan 30% van de buitengevel is voeg). Voor nieuwbouw biedt Voegbedrijf De Jong een ruime keus uit modern en traditioneel voegwerk, waarbij de juiste kleur, de mortelsamenstelling en een gelijkmatige vulling van groot belang zijn. Wij brengen alle soorten voegen vakkundig aan, zodat u verzekerd bent van duurzaam voegwerk en een mooi eindresultaat.


Voor renovatie

In Nederland plegen regen, wind, sneeuw, hagel, warmte, kou en vorst continu een aanslag op gevels en voegwerk. Vertoont uw oudere gevel slechte voegen, algen, mosvorming, vochtdoorslag en scheuren? Laat dan het metselwerk herstellen en het voegwerk renoveren. Voegbedrijf De Jong geeft u graag advies over de geschiktste materialen en technieken.


Soorten voegwerk

  • Doorgestreken voeg: meest toegepaste voeg, gunstige prijs-kwaliteitverhouding.
  • Gladde voeg: stenen en voegwerk vormen een zeer egaal oppervlak.
  • Kamvoeg of borstelvoeg: goedkoopste voegsoort, open van structuur.
  • Knipvoeg of snijvoeg: traditioneel voegwerk voor oude en monumentale panden.
  • Schaduwvoeg: met schaduwwerking door iets terugwijkende bovenkant.
  • Verdiepte voeg: ligt 2-5 mm dieper dan de stenen.


Traditionele snijvoeg en knipvoeg

Het voegwerk ligt als het ware op de gevel, waarbij de voeg aan boven- en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. De knipvoeg steekt buiten het gevelvlak uit en de snijvoeg ligt gelijk met het gevelvlak. Wij hebben ervaren specialisten in huis, die deze ambachtelijke methode van voegen perfect beheersen, inclusief het o-zo-belangrijke aanmaken van de mortel.