Voegwerk

Voor nieuwbouw
Voegen bepalen in hoge mate het aanzien van uw woning of bedrijfspand (meer dan 30% van de buitengevel is voeg). Voor nieuwbouw biedt Voegbedrijf De Jong een ruime keus uit modern en traditioneel voegwerk, waarbij de juiste kleur, de mortelsamenstelling en een gelijkmatige vulling van groot belang zijn. Wij brengen alle soorten voegen vakkundig aan, zodat u verzekerd bent van duurzaam voegwerk en een mooi eindresultaat.

Voor renovatie
In Nederland plegen regen, wind, sneeuw, hagel, warmte, kou en vorst continu een aanslag op gevels en voegwerk. Vertoont uw oudere gevel slechte voegen, algen, mosvorming, vochtdoorslag en scheuren? Laat dan het metselwerk herstellen en het voegwerk renoveren. Voegbedrijf De Jong geeft u graag advies over de geschiktste materialen en technieken.

Soorten voegwerk
  • Doorgestreken voeg: meest toegepaste voeg, gunstige prijs-kwaliteitverhouding.
  • Gladde voeg: stenen en voegwerk vormen een zeer egaal oppervlak.
  • Kamvoeg of borstelvoeg: goedkoopste voegsoort, open van structuur.
  • Knipvoeg of snijvoeg: traditioneel voegwerk voor oude en monumentale panden.
  • Schaduwvoeg: met schaduwwerking door iets terugwijkende bovenkant.
  • Verdiepte voeg: ligt 2-5 mm dieper dan de stenen.

Traditionele snijvoeg en knipvoeg
Het voegwerk ligt als het ware op de gevel, waarbij de voeg aan boven- en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. De knipvoeg steekt buiten het gevelvlak uit en de snijvoeg ligt gelijk met het gevelvlak. Wij hebben ervaren specialisten in huis, die deze ambachtelijke methode van voegen perfect beheersen, inclusief het o-zo-belangrijke aanmaken van de mortel.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Gevelreiniging

Een vervuilde gevel (zand, mos, algen, roet, graffiti, verf) is bepaald geen visitekaartje voor de eigenaar van het pand en – erger nog – kan leiden tot schade aan beton of metselwerk. Met een vakkundige gevelreiniging kan Voegbedrijf De Jong uw gevel weer de gewenste uitstraling geven. Graag komen we eerst bij u kijken, zodat we u goed kunnen adviseren. Afhankelijk van de gevel en de vervuiling passen wij een van de volgende technieken toe.

Technieken voor gevelreiniging
  • Chemisch reinigen: door middel van stoom met een reinigingsmiddel.
  • Stoomcleaning: heet water wordt onder hoge druk tegen de gevel gespoten.
  • Nat stralen: onder lage druk met een combinatie van straalmiddel, lucht en water.

Tip
Laat uw gevel na de reiniging impregneren, zodat uw gevel (veel) langer schoon blijft.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Gevelrestauratie

De juiste stenen
Bij het verwijderen van oud voegwerk kunnen schades aan het metselwerk zichtbaar worden, ontstaan door bv. vocht, roestvorming van ankers en vorstschade. Dit is te herstellen door gevelrestauratie: beschadigde delen worden uitgehakt en opnieuw opgemetseld, liefst met de originele of vergelijkbare stenen. Voegbedrijf De Jong beschikt over een netwerk van leveranciers van oudere materialen, zodat wij meestal de juiste stenen weten te vinden voor uw gevelrestauratie.

Een oud ambacht
Als de schade aan het metselwerk niet structureel is, kunt u ook kiezen voor het repareren van kapotte stenen met een op kleur en structuur aangepaste reparatiemortel. Door het vinden van oplossingen die uw gevel in de oude glorie herstellen, met gebruik van traditionele materialen en gereedschappen, voeren wij met zorg en precisie – en met plezier – een oud ambacht uit.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Impregneren

De meeste schade aan gevels – zoals vorstschade, lekkage, algen, mos en schimmel – ontstaat door water. Dat wilt u toch liever voorkomen! Impregneren beschermt uw gevels tegen doorslaand vocht, zure regen en lucht- en roetvervuiling. Het impregneermiddel wordt onder lage druk aangebracht en bestaat bij een bakstenen of betonnen gevel uit een kleurloze, dunne vloeistof. Een geïmpregneerde gevel is eenvoudig te reinigen met warm water en isoleert bovendien beter, zodat u op energiekosten bespaart voor uw woning of bedrijfspand.

Tip
Laat uw gevel(s) zo nodig eerst reinigen. Ook dat doen wij snel en vakkundig voor u.

In samenwerking met de fabrikant kan Voegbedrijf De Jong een garantie van 10 jaar geven op de werking van het impregneermiddel.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Metselwerk

Zonder metselwerk geen voegwerk! Om een uitgekiend dienstenpakket aan te kunnen bieden, heeft Voegbedrijf De Jong zich ook gespecialiseerd in metselwerk. Wij verzorgen metselwerk voor nieuwbouw – bv. een tuinmuur, een aanbouw of een compleet pand – uiteraard inclusief het voegwerk. Daarnaast zijn wij zeer bedreven in het repareren van schade aan metselwerk van oude en monumentale panden. Wij zien het als een uitdaging om uw muren onzichtbaar in de oude staat te herstellen. Toch liever een nieuwe muur? Doen we ook!

Sloopwerk

Slopen
Oud metselwerk heeft soms zoveel schade opgelopen dat het gesloopt moet worden. Als specialist in metselwerk weet Voegbedrijf De Jong precies hoe je oude muren efficiënt en veilig kunt slopen, of het nu gaat om een schuurtje, een deel van een woning of een complete kerk. Ook het sloopwerk voor oude schoorsteenkanalen en tuinmuren voeren wij graag voor u uit. Bij al ons sloopwerk zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk schade ontstaat aan resterende delen van het pand, aanliggende gebouwen en tuinen.

Het sloopafval wordt uiteraard netjes afgevoerd en na het sloopwerk voeren wij graag het herstelmetselwerk aan het overblijvende deel van het pand voor u uit.

Strippen
U kunt ons ook inschakelen voor het volledig strippen van een (gedeeltelijk) pand: het voorbereidende werk bij verbouw, uitbouw of sloop. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten en verwijderen van leidingen (gas, elektra, water). Dat laat u toch graag aan een vakman over!

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.